Tuntuuko suusi aavikolta? Tarttuuko kieli kitalakeen? Tuntuuko siltä, kuin huulen alla olisi sorakuoppa? Maistuuko suusi pahalta? Et ole ainoa! Yhä useammalla on kuiva suu -ongelma (Xerostomia). Suun kuivuminenon FSS:n mukaan lääkkeiden kolmanneksi yleisin sivuvaikutus. Onneksi on olemassa tuotteita, jotka lievittävät vaivojasi.

SYLJEN ERITTYMISTÄ EDISTÄVÄT IMESKLEYTABLETIT

FSS:n mukaan kuiva suu on lääkkeiden kolmanneksi yleisin sivuvaikutus. Sairaudet, kuten diabetes, masennus tai reumatismi voivat aiheuttaa syljen erityksen vähenemistä ja subjektiivista suun kuivuutta. Syljellä on tärkeä merkitys suun terveydelle, sillä se huuhtele suuta, torjuu happohyökkäyksiä hampaisiin ja tuo mineraaleja. Sylki auttaa kariesta aiheuttavien ruuantähteiden ja bakteerien poistamisessa. Lisäksi sylki suojaa suuta sekä sienitartunnoilta että muilta suutaudeilta. Sylki voitelee osaltaan hampaitasi ja limakalvojasi. Kostea limakalvo on suojaava este niille hyökkäyksille, joille hampaat ja ikenet altistuvat päivittäin.

EKULF on kehittänyt syljen erittymistä edistäviä imeskelytabletteja, jotka torjuvat suusi kuivumista.

EKULF FUKTISAR

EKULF Fuktisar on imeskelytabletti sinulle, joka kärsii suun kuivumisesta. Sokerittomat Fuktisar-imeskelytabletit edistävät tehokkaasti syljen erittymistä.

Aktiiviset aineet ovat omenahappo, natriumsitraatti ja kalsiumvetyfosfaatti. Yhdessä makeutusaineiden kanssa ne lisäävät syljen erittymistä ja auttavat suun pH-arvon tasapainottamisessa. Käytämme makeutusaineina ksylitolia, sorbitolia, isomaltia ja steviaglukosideja. Tabletit antavat raikkaan ja miellyttävän tunteen, ja niitä käytetään mieluiten jokaisen aterian jälkeen tai tarpeen tullen.

Imeskelytabletit toimitetaan pienessä raikkaassa rasiassa, jota on helppo kuljettaa kaikkialle. Tuote on valmistettu Ruotsissa. Yksi rasia sisältää 30 tablettia. Suositeltu annostelu on12 tablettia päivässä. EKULF Fuktisar-imeskelytabletteja voi käyttää 12 vuoden iästä alkaen, niiden lääketekninen luokka on 1 ja niillä on CE-merkintä.

USEITA HYVIÄ MAKUJA

Imeskelytableteilla on kuusi erilaista ja hyvää makuvaihtoehtoa, jotta sinä voisit löytää oman suosikkisi.

SYLKI

Syljellä on tärkeä merkitys hyvinvoinnillemme ja sille, että voimme puhua, pureskella ja niellä. Ihminen tuottaa normaalisti 1-1,5 litraa sylkeä päivässä. Suussa on sekä suuria että pieniä sylkirauhasia. Suuret sylkirauhaset sijaitsevat parittain, ja ne tuottavat sylkeä, kun syömme, pureskelemme tai imemme. Niiden tuottaman syljen pH-arvo on hiukan muiden rauhasten tuottamaa sylkeä korkeampi (pH 7,5), ja se nostaa nopeasti suun pH-arvoa. Pienet sylkirauhaset tuottavat sylkeä ympäri vuorokauden, myös yöllä, ja ne sijaitsevat hajallaan kitalaessa ja posken sisäpuolella. Tämän nk. leposyljen pH-arvo on hiukan pureskelun synnyttämää sylkeä alhaisempi (noin 6-6,5), ja se on myös tahmeampaa ja suojelee/voitelee suuta. Liian vähäinen tai virheellisesti koostunut sylki (pH-arvo <7) lisää suun kuivumisen, bakteerikertymien, hammaskiven, sienitartuntojen ja karieksen riskiä.

AKTIIVISET AINESOSAT

OMENAHAPPO
Omenahappo on karboksyylihappo, jota esiintyy hedelmissä ja kasveissa, kuten esimerkiksi omenoissa, viinirypäleissä ja luumuissa. Omenahappo kiihdyttää syljen erittymistä, ja sitä voi käyttää myös nestetasapainon säätelyyn.

KSYLITOLI
Ksylitoli (koivusokeri) on luonnollinen, suomalaisten koivujen juurista satu makeutusaine. Se suojelee hampaita happohyökkäyksiltä, hammaskiveltä, kariekselta ja auttaa nostamaan suuontelon pH-arvoa.

ISOMALTI
Uudet kliiniset tutkimukset osoittavat, että isomaltilla on sama pH-arvoa nostava vaikutus kuin ksylitolillakin.

MINERAALIT
Syljessä on luonnostaan mineraaleja. Liian vähäinen syljen eritys vaikuttaa haitallisesti limakalvoihin. Ekulf Fuktisar-imeskelytabletit sisältävät kalsiumvetyfosfaattia, joka auttaa sinua suojelemaan suuonteloasi.

LÖYDÄ MAKUSUOSIKKISI